Nyomtató beállítás

 

Amennyiben Ön a számítógépéhez csatlakoztatott alapértelemzett nyomtatót kívánja használni a számla nyomatásához, nincs tennivalója a nyomtató beállításával kapcsolatban. Ha viszont egy másik nyomtatót szeretne a számlázáshoz használni, akkor kattintson a bal oldali Rendszer legördülő menüben a Nyomtató beállítás gombra!

 

Beallitasok 7 - Nyomtato1

 

A felugró ablak legördülő menüjében láthatók a rendelkezésre álló, a számítógéphez telepített nyomtatók.

Válssza ki a használni kívánt nyomtatót, majd kattintson az Ok gombra! A következő nyomtatáskor a Számlázó Program már erre a nyomtatóra fogja küldeni a számlát.

Hálózati nyomtató esetén a bal alsó sarokban található Hálózat gombra kattitnva keresheti meg a megfelelő eszközt.

 

Beallitasok 8 - Nyomtato2


A számlázó program alkalmas pdf formátumú számla nyomtatására is. Ehhez először telepítenie kell a Bullzip pdf nyomtatót. A telepítő fájlt ingyen letöltheti a www.bullzip.com weboldalról.

A Bullzip program telepítés után alapértelmezett nyomtatóként fog megjelenni. Ezrét ne feledje: vissza kell állítania az alapértelmezett nyomtatót!

Ha a Számlázó ProgramRendszer menüjének Beállítások menüpontjában a Rendszerbeállítások fülre kattint, a Nyomtatás szakasz második sorában - PDF melyik példány - megadhatja, hogy hányadik példányt akarja PDF állományba nyomtatni. (Ez a sorszámozás miatt lehet csak lényeges.)
A harmadik sorban - PDF állományok útvonala - pedig azt az elérési utat adhatja meg, ahová a PDF számlát a programnak tárolnia kell. A C:\szamlazo5\pdfaz alapértelmezett útvonal. Ide kerül az a példány, amelyet az előző sorban megadott. Ez a könyvtár már a számlázó program telepítéskor létrejön. Csak akkor írja át ezt az útvonalat, ha máshol szeretné tárolni a PDF formátumú számlákat!

Ha módosította a beállítást, akkor az Alkalmaz gombra kattintással tudja véglegesíteni a változtatást.


Fontos megjegyzés: Ez a PDF számla nem elektronikus, azaz e-számla, ezért nem helyettesítheti az eredeti, nyomtatott példányt! Ez nem több, mint egy eredeti számla másolati példánya, mintha fénymásolóval vagy lapolvasóval készítette volna!

 

 

Vissza a főoldalra

.