Alapértelmezett fizetési határidő beállítása

 

A bal oldali Rendszer legördülő menüben kattintson a Beállítások fülre, vagy egyszerűen csak az alatta lévő fogaskerékre!

 

Beallitasok 2 - Rendszer beallitas

 

A megjelenő ablak bal oldalán található Számlázási adatok fülre kattitnva tudja beállítani az alapértelmezett fizetési határidőt.

 

Beallitasok 2 - AFA kulcs beallitas


Amennyiben a Fizetés módja mezőben az Átutalás vagy a Csekk lehetőséget választotta, akkor a Fizetési határidő mezőben adja meg a fizetési határidőig még visszalévő alapértelmezett napok számát (például 8). Ebben az esetben a Számlázó Program automatikusan kitölti a számla Fizetési határidő rovatát úgy, hogy az ide beírt számot hozzáadja a számla keltéhez.

A Fizetési határidő megadását követően kattintson az Alkalmaz gombra, hogy elmentse a változtatást. (Természetesen egyszerre több elemet is megváltoztathat a Számlázás adatai menüpontban, de soha ne feledje elmenteni a módosításokat.)

 

A Késedelmi kamat mezőben megadhatja annak alapértelmezett értékét százalékban.(Ezt az értéket gyarkan az aktuális jegybanki alapkamathoz mérik. 2013. április 24-től a jegybanki alapkamat értéke: 4,75%. De az éppen hatályos értéket bármikor megtekintheti a MNB honlapján [http://www.mnb.hu/Jegybanki_alapkamat_alakulasa]. Ajánlatos a számla megjegyzés rovatában is felhívni a partner figyelmét a késedelmi kamat mértékére.)A kiválasztott értéket később bármikor megváltoztathatja ebben a menüpontban, vagy számlázás közben átírhatja.

 

 

 

Vissza a főoldalra

.