Évzárás

 

A bal oldali Rendszer legördülő menüben kattintson a Beállítások fülre, vagy egyszerűen csak az alatta lévő fogaskerékre!

 

Beallitasok 2 - Rendszer beallitas

 

A megnyíló ablak középső részén, bal oldalon, látható egy lenyíló ablak, amely a nyitott éveket mutatja.

Megjegyzés: Egyszerre csak két év lehet nyitva. Ez általában - logikusan - az egymást követő két év.

 

Amenyiben csak egy év van nyitva, az ablak felső részén az Év mezőben a nyitva lévő tárgy év száma látható. Ha egy másik év is nyitva van, akkor a felső részen az Év mezőben a legkorábbi nyitott év száma jelenik meg.

A középső rész évszámának lenyíló menüjében kiválasztható bármelyik, eddig számlázott év. A kiválasztott év mellett megjelenik, hogy az nyitott, vagy zárt. Az Év zárása gomb csak egy nyitott év mellett aktív. Kattintson a gombra, ha zárni akarja a nyitott évet!

 

Beallitasok 6 - Ev kezeles2


Az ablak alsó részén található, Lezárt év újranyitása gombbal újra megnyithatja bármelyik korábbi évet. Fölötte a Nyitott év eltávolítása léthatja, amellyel eltávolítható egy nyitott év mindaddig, amíg abban legalább egy számla nem készült el. Ezt követően már csak lezárható, de el nem távolítható az adott év.

Az Év beállítás ablak bal oldalán látható Év mezőben azt az évszámot látja, amelyikben használatba vette a számlázó programot.

Az évzárást követően a Bezár gombra kattintva léphet ki a Számlázó program beállítások menüből. Bezárás előtt más beállításokat is elvégezhet a különböző fülekre kattintva. Az ehhez szükséges leírásokat a Beállítás menüponton belül találhatja meg.

 

 

Vissza a főoldalra

.