Évnyitás

 

A bal oldali Rendszer legördülő menüben kattintson a Beállítások fülre, vagy egyszerűen csak az alatta lévő fogaskerékre!

 

Beallitasok 2 - Rendszer beallitas


A megjelenő ablak az Év kezelése menüponttal indul. Ha most telepítette a számlázó programot, akkor látni fogja, hogy az új év automatikusan létrejött az aktuális évvel.


Ha nem 1-essel kívánja kezdeni a számlák sorszámozását - mert pl. év közben vált számlázó szoftvert - akkor a Kezdő (utolsó) számlaszám mezőbe írja be a legutoljára kiállított számlájának számát, és a program az ezt követő sorszámmal fogja indtani a számlázást. (Értelemszerűen hagyja nullán a mező értékét, ha egyes sorszámmal kívánja kezdeni a számlázást!)


Ezt követően Önnek minden évben meg kell nyitnia az évet. Ehhez kattitnson az Új év gombra! Ezt követően a számlázó program megerősítést kér a művelet elvégzéséhez, amit Ön az Igen gombra kattitnrással tehet meg.


Megjegyzés: Ne feledje, hogy egyszerre nem lehet kettőnél több év nyitva! Két nyitott év melett nem tud létrehozni új évet, előbb be kell zárnia legalább az egyiket.

 

Beallitasok 5 - Ev kezeles


Az évnyitást követően a Bezár gombra kattintva léphet ki a Számlázó Program beállítások menüjéből. Bezárás előtt más beállításokat is elvégezhet a különböző fülekre kattintva. Az ehhez szükséges leírásokat a Beállítás menüponton belül találhatja meg.

 

 

Vissza a főoldalra

.