Alapértelmezett ÁFA kulcs beállítása

 

Az ÁFA-kulcs beállításához kattitnson a bal oldali Rendszer legördülő menüben a Beállítások fülre, vagy egyszerűen csak az alatta lévő fogaskerékre!

 

Beallitasok 2 - Rendszer beallitas

 

A megnyíló Számlázó program beállítások ablak bal oldali menüpontjai közül kattintson a másodikra, a Számlázási adatok fülre!

 

Beallitasok 2 - AFA kulcs beallitas


Az első sorban, bal oldalon található az Áfa kulcs mező. Ide írja be azt az ÁFA értéket, amelyet alapértelmezett módon szeretne ha megjelenne a számlán, amikor a számlázót indítja!

Ha az ön fő terméke többnyire a 27 %-os ÁFA-kulccsaladózik, akkor logikus ezt az értéket választani.

Amennyiben Ön fő terméke alanyi adómentes, például oktatás, akkor az AM (alanyi mentes) beírása a logikus lépés. Számlázás közben - természetesen - ez az érték bármikor átírható.

Az ÁFA-kulcs megadását követően kattintson az Alkalmaz gombra, hogy elmentse a változtatást. (Természetesen egyszerre több elemet is megváltoztathat a Számlázás adatai menüpontban, de soha ne feledje elmenteni a módosításokat.) A kiválasztott értéket bármikor megváltoztathatja ebben a menüpontban, vagy számlázás közben átírhatja.

 

Ha esetleg a Számlázó Program a következő hibaüzenetet írja ki, az ÁFA-kulcs megadása után:
"Hibás az ÁFA kulcs megadása"

akkor a programban még nem szerepel az adott kulcs, vagy rövidítés.

 

Ekkor a Rendszer beállítások menüpontra kattinva az ÁFA kulcsok, tizedes jegyek beállításoknál adhatjuk hozzá a kívánt számot, rövidítést.

 

Beallitasok 4 - egyedi AFA kulcs beallitas

 

A rendszerben már meglévő ÁFA-kulcsok után egyszerűen vessszővel elválasztva, szóköz nélkül adjuk meg a kívánt kulcs mértékét vagy a kívánt rövidítést.

 

Ezt követően már a korábban leírtak szerint a Számlázási adatoknál beírhatjuk az újonnan megadott kulcsot, melyet a program mostmár el fog fogadni.

 

 

 

Vissza a főoldalra

.