A Számlázó Programot be kell jelenteni a NAV felé

A törvényi előírásoknak megfelelően a számlázó programoknak a NAV felé adatokat kell szolgáltatni. A Számlázó Program természetesen NAV kompatibilis, a bejelentéséhez pedig több féle segítséget is nyújtunk.

A bejelentésnek a következőket kell tartalmaznia:

 A Számlázó Program felhasználónak  

A NEVÉT

“A számlázó program”

A program nevét a program elindítása után a súgó menüponton belül a névjegy rész felső sorában olvashatja.

/Amennyiben Ön még a Dolphin Invoice számlázó szoftvert használja, feltétlenül frissítse A számlázó program v5-re. Erről további információkat itt olvashat: http://www.a-szamlazo-program.com/dolphin-invoice/fontos-dolphin-invoice-felhasznaloknak.html/

 

AZ AZONOSÍTJÁT

A súgó menüponton belül a program neve mögött láthatja pl: 5.0.9

Amennyiben Ön 5.0.9 nél kisebb verziószámú szoftvert használ, kérem az alábbi űrlap kitöltésével rendelje meg a szoftver legfrisebb verzióját: http://www.a-szamlazo-program.com/frissites.html

Szükség szerint kollégáink készséggel állnak rendelkezésére a frissítés telepítésére.

 

A FEJLESZTŐJÉNEK NEVÉT– és ha van – ADÓSZÁMÁT

ARendszergazda Kft.

adószáma: 14709087-2-41

ÉRTÉKESÍTŐJÉNEK (rendelkezésre bocsátójának)NEVÉT, ADÓSZÁMÁT

ARendszergazda Kft.

adószáma: 14709087-2-41

BESZERZÉS, HASZNÁLATBEVÉTEL IDEJE

vagy – saját fejlesztésű program használata esetén – a rendeltetésszerű használatbavétel időpontját.

A szoftver vásárlásakor kapott számla terljesítés dátuma. Ha valami oknál fogva nem találja, akkor kérem az Ön cégnevének feltüntetésével írjon nekünk és a kért adatot válaszban visszaküldjük.

2014. október 1. előtt beszerzett, és október 1-jén még használatban lévő számlázó programok, illetve a használatba vett saját fejlesztésű programok adatait is 2014. november 15-ig kell bejelenteni a NAV erre vonatkozó nyomtatványán.

2014. október 1. után használatba vett számlázó programok esetén a bejelentési határidő a számlázó program használatának megkezdésétől számított 30. nap.

Be kell még jelenteni a használatból kivont számlázó program fentebb felsorolt adatait és a használatból kivonás időpontját is.

A bejelentést a 2014. október 1. és 2014. október 15. közötti kivonások esetén 2014. november 15-ig, ezt követően pedig a program használatból kivonását követő 30 napon belül kell megtenni.

 

A számlázó programok bejelentésére szolgáló NAV online számlázó bejelentés: https://onlineszamla.nav.gov.hu/home

 

A témával kapcsolatban bővebb tájékoztatás kérhető telefonon a NAV Általános Tájékoztató Rendszerén keresztül, a 06-40/42-42-42-es számon.

Több információt szeretne?