Számlázó programok használatának bejelentési kötelezettsége

Aki számlázó programot használ, és 2014. október 1. után is szeretné használni, akkor ezt az igényét 2014. november 15-ig be kell jelentenie a NAV-hoz.

A bejelentésnek tartalmaznia kell a számlázó program:

 

A számlázó program v5 felhasználóknak az alábbi adatokat kell megadni:

 

.

 

nevét;

"A számlázó program"

A program nevét a program elindítása után a súgó menüponton belül a névjegy rész felső sorában olvashatja.

Amennyiben Ön még a Dolphin Invoice számlázó szoftvert használja, feltétlenül frissítse A számlázó program v5-re. Erről további információkat itt olvashat: http://www.a-szamlazo-program.com/dolphin-invoice/fontos-dolphin-invoice-felhasznaloknak.html

 

azonosítóját;

A súgó menüponton belül a program neve mögött láthatja pl: 5.0.9

Amennyiben Ön 5.0.9 nél kisebb verziószámú szoftvert használ, kérem az alábbi űrlap kitöltésével rendelje meg a szoftver legfrisebb verzióját: http://www.a-szamlazo-program.com/frissites.html

Szükség szerint kollégáink készséggel állnak rendelkezésére a frissítés telepítésére.

 

fejlesztőjének nevét – és ha van – adószámát;

ARendszergazda Kft.

adószáma: 14709087-2-41

 

értékesítőjének, rendelkezésre bocsátójának nevét, adószámát;

ARendszergazda Kft.

adószáma: 14709087-2-41

 

beszerzésének, használata megkezdésének vagy – saját fejlesztésű program használata esetén – a rendeltetésszerű használatbavétel időpontját.

A szoftver vásárlásakor kapott számla terljesítés dátuma. Ha valami oknál fogva nem találja, akkor kérem az Ön cégnevének feltüntetésével írjon nekünk és a kért adatot válaszban visszaküldjük.

 

2014. október 1. előtt beszerzett, és október 1-jén még használatban lévő számlázó programok, illetve a használatba vett saját fejlesztésű programok adatait is 2014. november 15-ig kell bejelenteni a NAV erre vonatkozó nyomtatványán.


2014. október 1. után használatba vett számlázó programok esetén a bejelentési határidő a számlázó program használatának megkezdésétől számított 30. nap.


Be kell még jelenteni a használatból kivont számlázó program fentebb felsorolt adatait és a használatból kivonás időpontját is.

 

A bejelentést a 2014. október 1. és 2014. október 15. közötti kivonások esetén 2014. november 15-ig, ezt követően pedig a program használatból kivonását követő 30 napon belül kell megtenni.

 

A számlázó programok bejelentésére szolgáló nyomtatvány 2014. október 1-jétől lesz elérhető.

 

A témával kapcsolatban bővebb tájékoztatás kérhető telefonon a NAV Általános Tájékoztató Rendszerén keresztül, a 06-40/42-42-42-es számon.