Számlázó Program - Logó elhelyezése a számlán

Kérdés:

"Szeretném számláimat egyedibbé tenni és ráhelyezni cégünk logóját. Van lehetőség erre és ha igen, hogyan?"

.

 

A Számlázó Program 5 különlegessége abban rejlik, hogy a számlaképet gyorsan és könnyedén egyedivé tehetjük.

A logó felhelyezéséhez a következő lépéseket kövessük:


A program mappájába egyszerűen másoljuk be a logonkat a következő kiterjesztéssel: logo.bmp
Ebben az esetben a program automatikusan beolvassa a következő indításkor a logo-t és elhelyezi a program nyitóoldalának jobb alsó sarkán illetve a számla bal felső sarkában.
FONTOS! Ez a művelet akkor működik megfelelően ha a bemásolt képfájl négyzet alakú. Ha további változtatásokat szeretnénk a logóval kapcsolatban az alábbi leírás segítséget nyújt ebben.

Ha viszont magunk szeretnénk elhelyezni illetve szerkeszteni logónkat, akkor a következő lépéseket kövessük.

 

 • A Számlázó Program - Rendszer menüpont alatt a beállításokat kiválasztva a menüből válassza ki a számlázási adatok fület a bal oldalon.

 • A számla képek szerkesztése alatti legördülő menüből válassza ki az Ön cége álltal használt számla formáját (alapesetben szamla_huf-huf, devizás számla esetén szamla_huf-eur) majd kattintson a kiválasztott nyomtatási kép szerkesztése nyomógombra.

1 - szamla huf-huf

 

 • Ezt követően betöltődik a számlák nyomtatási képének szerkesztője, majd a következő képet láthatjuk
logo2
 • Kattintsunk kettőt a pirossal bekeretezett elemre (átlósan áthúzott szürke téglalap).

 • Ekkor megkapjuk a számlán megjelenő kép (logó) beállításának ablakat (Report Pictures ablak).
4 - logo report picture
 • A File-nál megadhatjuk a beillesztendő kép elérhetőségét ha a fehér box utáni 3 ponttal szimbolizált tallózó gombra kattintunk. (Figyelem! Ha a program újratelepítésére/áttelepítésére kerül sor, a logó képét újra be kell majd állítanunk, hisz a kép elérhetőségének útvonala változik/változhat.)

 • Ha kiválasztottuk a logónkat a következő opciók közül választhatunk: (If picture and frame are different size ~ Ha a kép és a keret eltérő méretű)

  • Clip picture ~ Kép levágása. Ebben az esetben a beillesztett kép méretétől (és felbontásától) függően csak azt a részt láthatjuk, mely a kerettel azonos nagyságú. A levágás a bal felső saroktól indul.
  • Scale picture, retain shape ~ Skála kép, alak megtartása. Ilyenkor a program megtartja a beillesztett kép alakját illetve a keret nagyságához mérten árméretezi (lekicsinyíti vagy felnagyítja) azt. (Alapértelmezetten beállítva)
  • Scale picture, fill the frame ~ Skála kép, alakítás a kerethez. Ebben az esetben a keret mérete a mérvadó és a beillesztett képet úgy alakítja, hogy az teljesen kitöltse a keretet. (Figyelem! Sokszor a keret és a kép arányai (függőleges-vízszintes paraméterek) nem egyeznek és ezt a funkciót választva a kép torzulhat!)

 • Ha beállítottunk logónkat és bezártuk az ablakot az "Ok" gombbal, akkor már csak a számlán kell elhelyeznünk oda, ahol látni szeretnénk később. (Az elemet kijelölve - egy kattintás - ezt egyszerűen megoldhatjuk a gomb nyomvatartásával és az elem ezáltali mozgatásával)

 • A logó méretét az elem kijelölése után a sarkokban illetve az oldalak felezőpontjánál található kis pontokrakattintva és az egér nyomvatartásával húzva tudjuk beállítani. (Figyelem! Ha az alapértelmezett beállítást használjuk (vagyis a kép alakját megtartva tölti ki a keretet) akkor az átméretezésnél ha nem megfelelően húzzuk az elemet nagyobbra vagy kisebbre, akkor a kép nem kerül átméretezésre "visszaugrik".)

 • És befejezésül mentsük el a változtatásokat a főmenüben, bal oldalon fenn a "File" -> "Save" opcióval.
Eredményül a Számlázó Programmal kiállított minden számlánkon meg fog jelenni a beillesztett és elhelyezett logo.