Számlázó Program - Vevői adatok változtatása

Kérdés:


"Egyik vevőnk adatai megváltoztak. Hogyan tudom ezeket módosítani??"

.


Az ügyfél adatainak megváltoztatása a következőképpen történik. Új számla felvitelénél módosítsa a kívánt adatokat a vevőnél, majd a számlakiálltás után ezeket az adatokat a program eltárolja. Viszont így benne lesz a partnerlistában az az ügyfélrekord is ami a korábbi adatokat tartalmazza. Ezt a Számlázó Program Rendszer menüpontjában alul található Adatkarbantartás felnyíló menük közül a Partnertörzs-n belül kell eltávolítanunk.

 

1 - vevő adatok

 

2 - vevő adatok

 

Ebben a listában szerepel minden elmentésre került partneradat. Keressük ki az ügyfelünket - melynek változtak az adatai - és a régi adatokkal rendelkező rekordot vegyük ki az aktív listából. Ezt a sor elején található pipa kivételével tudjuk megtenni. Ezt követően kattintsunk az Alkalmaz gombra. A partner adatai a partnertörzs listájában megmaradnak, csak új számla készítésénél nem ajánlja fel nekünk mint lehetőség. Így esetlegesen később visszaolvashatjuk a régi adatokat, visszaállíthatjuk azokat aktívvá (a pipa visszatételével).


A Számlázó Programban a korábban kiállított számlákon a vevő adatait nem tudjuk megváltoztatni. Ebben az esetben stornózni kell a számlát majd az új adatokkal újra kiállítani.