Számlázó Program - Szöveg formátumának változtatása

Kérdés:

"Szeretnék a nyomtatási kép szerkesztőben a szövegek formátumán változtatni, lehetséges-e?"
"A számlában megpróbáltam a Vevő nevét és címét kiemelni félkövérrel, de a nyomtatás során ez nem látszódik, mi a teendő?"

.


A Számlázó Programban meglehetősen egyszerűen tudjuk saját magunk alakítani a számláink kinézetét. A szövegek formátumát a következő módon állíthatjuk be:

 • A nyomtatási kép szerkesztőben ( Számlázó Program - Rendszer -> Beállítások -> Számlázási adatok -> Számla kép szerkesztése (alapértelmezetten szamla_huf-huf)

  1 - szamla huf-huf
  úgy valósíthatjuk meg a szöveg formátumának változtatását, hogy az adott szöveg kijelölése után a felső menüben a Format lenyíló menüre kattintunk, majd kiválasztjuk a Font opciót.

  2 - szöveg formátuma
 • Itt egy sokak által ismerős ablak nyílik meg, ahol beállítható a betűtípus, a betűstílus (félkövér, dőlt...), betűméret és a betű színe.
  Ezen kívül a Format menüpontban megtalálhatjuk szintén a betű színének beállítását (foreground color) illetve a szöveg igazátásnak beállítását (text alignment).

  3 - szöveg formátuma
  Utóbbiban meghatározhatjuk, hogy a szöveg melyik oldalra legyen igazítva (left - balra, center - középre, right - jobbra) illetve, hogy a sorok között milyen sorközt hagyjon a program (single space - szimpla sorköz, 1 1/2 space - másfeles sorköz, double space - dupla sorköz).

 • Ebben az esetben ki kell kapcsolni a formázás nélküli gyorsnyomtatás funkciót. Ezt a következő módon tehetjük meg:
  Számlázó Program - Rendszer -> Beállítások -> Rendszerbeállítások ->ezen belül az Opciók között található egy "Formázás nélküli gyors számlanyomtatás" funkció mely alaphelyzetben Igen-re van állítva. Ezt állítsuk át Nem-re. Ezt követően a számlák nyomtatása lassabb lesz és bizonyos esetekben lehetséges, hogy a számla képe nem lesz megfelelő.

  4 - szöveg formátuma