Számlázó Program újratelepítése / áttelepítése

Kérdés:


"Az önök számlázó szoftverét használom. A napokban szükségessé válik annak a számítógépnek a teljes újratelepítése, amin fut. Milyen módon tudom a számlázó programot másik gépre áttenni adatvesztés nélkül?"

 

.

A Számlázó Program 5 áttelepítése másik gépre, vagy újratelepítéskor a következő lépéseket kell végrehajtani:

  • Adatok lementése a régi gépről. Alapértelmezetten a C:\szamlazo5 (C:\Program Files\Dolphin Invoice - ha régi verziót használ) útvonalon található a program, de ettől eltérő is lehet. A számla program könyvtárának teljes tartalmát kell lementeni. (ha volt szerkesztve a nyomtatási kép, el kell menteni a logo-t vagy képet is)
    A legegyszerűbben úgy találja meg a program könyvtárát (ha Windows XP van a gépen), ha az indító parancsikonra jobb egérgombbal kattint, majd a megjelenő menüből kiválasztja a tulajdonságok menüpontot. A megjelenő ablakban pedig a cél keresése nyomógombra kattint. Ekkor megnyílik az a könyvtár, melyben a program és összes összetevője található.

  • Futtató környezet feltelepítése az új számítógépre, vagy a számítógép újratelepítése után.
    A futtató környezetet letöltéséhez kattintson ide: http://www.a-szamlazo-program.com/files/VFP8RunTime.exe

  • A lementett könyvtár bemásolása az újonnan telepített gépre C:\szamlazo5 elérési útvonalra
  • A visszamásolt könyvtárból a szamlazo.exe (dolphininvoice.exe) parancsikonjának elhelyezése az Asztalon (jobb egérgomb - Küldés - Asztal (parancsikon elhelyezése) menüpont)
Ha mindezt végrehajtotta, akkor a programban benne lesz az összes eddig elkészített számla és ott folytathatja a számlázást, ahol azt a másik gépen abbahagyta.