Számlázó program új verzió

Február elsejére tűztem ki a határidejét, annak hogy megjelenjen a Számlázó program új 5.0-ás verziója. Annyira belejöttünk a fejlesztésbe, hogy a kitűzött funkciókon kívül még további ötleteket is beleraktunk, hogy „még kerekebb legyen az egész”. Ezzel egy szépséghiba csúszott a munkába, mégpedig hogy elkéstük a határidőt. Azonban bízom benne, hogy a belekerült plusz funkciók kárpótolni fogják ezért a késedelemért.

 

Ami elkészült – egyik ügyfelem szavaival élve – brutális.

.

 

De nézzük mik kerültek a programba, miket csináltunk:

 • Szállító neve és adatai most már nem csak hogy tetszőleges hosszúak lehetnek, hanem a benne levő szöveget formázni, színezni, a betűméretet állítani is lehet. Ezzel a funkcióval a nyomtatási kép szerkesztése nélkül szebbé teheti számláinak megjelenését (a nyomtatásban a sebesség növelése érdekében ez a funkció kikapcsolható)
 • Hogy egyszerűbb legyen az Ön cégének logóját rátenni a számlára ezért beletettük a programba azt a lehetőséget, hogy ha bemásol a program mellé egy logo-t akkor az, az összes nyomtatáson – beleértve a számlákat és az összesítéseket is – megjelenik. Ehhez átdolgoztuk az összes számlaformátumot és minden lista nyomtatási képét.
 • A Szállító adataihoz hasonlóan a vevő adatai is ugyan ezzel a módszerrel, tetszőleges hosszban adhatók most már meg.
 • Az új verzióban a tétel szövegének sincs határa. Korlátlan hosszú szöveget lehet megadni.
 • Ha már a számláknál tarunk belekerült a programba az a beállítási lehetőség melynek segítségével a számla egy megadott példányát (akár az elsőt is) a program automatikusan PDF formátumba egy adott könyvtárba letárolja (a funkcióhoz az ingyenesen letölthető és használható un.: Bullzip PDF Printer szükséges). A PDF állomány neve: a számla sorszáma és a vevő neve, hogy minél egyszerűbben megkülönböztethesse és elkerülje annak a veszélyét, hogy tévedésből esetleg más számlát küldjön el e-mailen. Ehhez átdolgoztuk a program egész számla nyomtatási funkcióját.
 • Átdolgoztuk, egységesítettük a számlák nyomtatási képét és a program mellé tettük az angol és angol-magyar formátumot is. Később letölthető lesz a német, német-magyar, szlovák, szlovák-magyar, szlovák-angol formátum is. Mindezek ellenére a korábban használt (esetleg átszerkesztett) számlaformátumokat is változtatás nélkül használhatja.
 • Ha megváltozik cége neve, annak módosítása most már adatok küldése nélkül is egy Internetes regisztráció segítségével megoldató.
 • Átnéztük a számlázó program beállításit és úgy döntöttünk, hogy átdolgozzuk ezt a részt is. A beállítások alapértelmezéseit ésszerűsítettük és további beállításokat tettünk hozzá. Ide került a számla nyomtatási példányszámának beállítása; a PDF nyomtatási lehetőség; az új számla késztés után ismét jelenjen e meg új számla; és talán nem utolsó sorban milyen devizanemeket használjon a program és ezek közül mi legyen az alapértelmezett. Tehát az új verzióban tetszőleges számú devizanem használható.
 • Ha már a devizanemeknél tartunk – élő internetkapcsolat esetén – a program automatikusan lekéri a MNB honlapján közzétett árfolyamot.
 • További felkészítések: Tételek importálásának lehetősége a számlára, Partnerek listázása, beolvasása más programokból, Külső lekérdezések programhoz illesztése (közöttük főkönyvi rendszereknek való feladás (Combosoft, Financia, RLB, Infotéka …))
 • Átdolgoztuk a lekérdezések, összesítések funkciót is. És nem csak a programot írtuk át, hanem az összes nyomtatásban megjelenő listát is. Ha XLS formátumban készti el az összesítést, akkor a program azt automatikusan meg is nyitja.
 • Most már az összes nyomtatási kép, amit a program meghív grafikusan szerkeszthető.
 • Növeltük a program adatbiztonságát is. Az alapértelmezetten a programmal szállított beállítás alapján minden programindítással biztonsági mentés készül az adatokról, a nyomtatási képekről és a „külső programok”-ról. A biztonságot növeli, hogy a beállításokban megadható, (és ez az alapértelmezés) hogy számlakészítés után ne maradjon benne az üres számlában, hanem lépjen ki belőle. (Az adatsérülések egy része korábban ennél a funkciónál jelentkezett)
 • Ezen kívül még számtalan kisebb / nagyobb javítást és funkciót tettünk a programba, melyek növelik a program használhatóságát, biztonságát megtartva annak könnyen kezelhető egyszerűségét.

Ez a közel 30 funkció és ugyanennyi javítás és ezzel közel 250 munkaóra került bele a programba.

 

Ez A Számlázó Program 5-ös verziója.

 

Az új verzóra történő frissítéshez írjon a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímre.