A telepítés menete

Ebben a részben pontról pontra leírjuk Önnek, hogy milyen lépésekkel tudja A Számlázó Programot sikeresen telepíteni és elindítani a számítógépén.

Miután letöltötte a telepítő fájl, kérem, indítsa el! Ha nem tudja, hová töltötte le a számítógépre, a következő néven keresse: szamlazo_program.exe

 

Az indítást követően meg kell erősítenie, hogy valóban telepíteni kívánja a számlázó szoftvert. Ehhez kattitnson a Futtatásgombra!

 

Telepites 1

 

A következő kérdés a telepítés nyelvére vonatkozik. Egyelőre csak magyar nyelvű telepítő áll rendelkezésre. A nyelvi modulok elkészültével más nyelveken is lehet majd telepíteni és használni a számlázó szoftvert. (További információt talál a Telepítésmenüpontban a Számlázó program nyelvi modulok telepítése menüre kattintva.) Nyomja meg az OK gombot a folytatáshoz!

 

Telepites 2 - Nyelv-valasztas

 

Ezután elindul a Telepítő varázsló és javasolja, hogy zárja be a futó alkalmazásokat. Kövesse az utasítást, majd kattintson a Tovább gombra!

 

Telepites 3 - Szamlazo-program-telepito-varazslo

 

A telepítő létrehoz egy szamlazo5 nevű könyvtárat a számítógép C: meghajtóján. (A könyvtár nevében található szám a szoftver verziószámára utal. Ez jelenleg az 5-ös) Ebbe a könyvtárba kerül a Számlázó Program. Hagyja jóvá a telepítés helyét a Továbbgomb megnyomásával!

 

Telepites 4 - Telepitesi-hely

 

A számlázó program későbbi, egyszerű indítása érdekében a telepítő elhelyez egy ikont az asztalon. Ezt jelzi a következő ablakon a jelölőnégyzetben található pipa. Csak akkor vegyi ki a pipát, ha biztos benne, hogy a Start menüben könnyen megtalálja a szoftver indítására szolgáló fájlt!

A folytatáshoz nyomja meg a Tovább gombot!

 

Telepites 5 - Ikon-letrehozas-az-asztalon

 

A telepítő most már készen áll, hogy installálja a programot. Kattintson a Telepítés gombra az indításhoz!

 

Telepites 6 - Telepites-inditasa 

 A telepítés állapotát a folyamatosan növekvő zöld csík jelzi Önnek.

 

Telepites 7 - Telepites-allapota

 

A következő lépésben megjelenő ablak két jelölönényzetet is tartalmaz. Alapértelmezésben mindkettő ki van jelölve, egy pipa található bennük.

Az első négyzetben lévő pipa benthagyása esetén a telepítő még egy SOAP nevű eszközt is installál. Erre Önnek csak akkor van szüksége, ha devizában is szeretne számlázni. Ha erre nincs szüksége, kattintson a pipára annak eltávolításához!

A SOAP eszköz telepítéséről további információkat a Telepítés menüpontban – Ha Ön devizában is számláz – a SOAP eszköz telepítése menüponton belül talál.

A másik pipa a jelölőnégyzetben azt jelenti, hogy a telepítés befejezését követőan a számlázó program azonnal elindul. Hagyja bent a pipát, nyomja meg a Befejezés gombot, és tesztelje máris a programot!

 

Telepites 8 - Telepites-befejezese

 

A számlázó program tesztelés

Eddig tartott a számlázó program telepítése. Ha Ön az azonnali indtását kérő pipát a jelölőnégyzetben hagyta, akkor a program pillanatokon belül megnyílik egy új ablakban.Ha nem, akkor az asztalra tett ikon segítségével vagy a Start menü Minden program lehetőségei között a Számlázó Program könyvtárban található Számlázó program v5 (vagy az éppen aktuális verziószámnak megfelelő) ikonra kattintással indíthatja el az alkalmazást, vagy kattintson az alábbi gombra!

Több információt szeretne?